www_pihapeta?ja?

Säätiön toiminta

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö, KKES,
on yleishyödyllinen tiedettä, taidetta ja kulttuuritoimintaa tukeva apurahasäätiö.

KKES:n tarkoituksena on karjalaisen henkisen ja aineellisen viljelyn tukeminen sekä karjalaisten perinteiden vaaliminen maassamme.

Säätiön kotipaikka on Joensuu ja toiminta-alue Pohjois- ja Etelä-Karjala. Siirtokarjalaisten perinneharrastustoimintaa säätiö tukee heidän nykyisillä asuinseuduillaan.

Toimintakertomus 2015   (PDF)

Apurahojen sähköinen haku

tieteeseen, taiteeseen ja muuhun kulttuuritoimintaan vuodelle 2017 aukeaa
1. marraskuuta 2016

Sähköiset hakulomakkeet

löytyvät Apurahat/ Tiedeapurahat- tai Kulttuuritoiminnan apurahat -sivuilta

 

 
Karjalasta kuuluu

Karjalainen viestiKKES:n Anja ja Arto Ruudun nimikkorahastosta myönnettiin keväällä ensimmäinen työskentelyapuraha, jonka sai keramiikka- ja lasimuotoilija Anna Mari Toikkanen. Ruudun nimikkorahaston perustamisen taustalta kumpuaa taiteen kokonaisvaltainen vaikutus ihmisen elämään ilon ja murheen keskellä.


Taitelija kutoo ryijyyn yhteisöllisyyden iloa Graffittikulttuuri, katutaide ja suomalainen ryijyperinne 1900-luvun alkupuolelta. Näistä aineksista tekstiilitaiteilija Niina Mantsinen toteuttaa graffittimaalaajien yhteisölle vihkiryijyn. Kangaspuut kolkkaavat Joensuun Taitokorttelissa seuraavat pari kuukautta. Taitelija elää uudistumisen aikaa.


Asukkaiden ja hyvän arjen ehdoilla - Joensuussa on hienoja puurakennuksia – vanhoja ja uusia. Euroopan metsäpääkaupunki ansaitsisi myös puukerrostalon, arkkitehti Anssi Lassila tuumaa. Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön kerrostalon pääsuunnittelija ajattelee tulevien asukkaiden tarpeita ympäristökysymyksiä unohtamatta.