violin

Säätiön toiminta

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö, KKES,
on yleishyödyllinen tiedettä, taidetta ja kulttuuritoimintaa tukeva apurahasäätiö.

KKES:n tarkoituksena on karjalaisen henkisen ja aineellisen viljelyn tukeminen sekä karjalaisten perinteiden vaaliminen maassamme.

Säätiön kotipaikka on Joensuu ja toiminta-alue Pohjois- ja Etelä-Karjala. Siirtokarjalaisten perinneharrastustoimintaa säätiö tukee heidän nykyisillä asuinseuduillaan.

Toimintakertomus 2015   (PDF)

Karjalasta kuuluu

Karjalainen viestiTaitelija kutoo ryijyyn yhteisöllisyyden iloa Graffittikulttuuri, katutaide ja suomalainen ryijyperinne 1900-luvun alkupuolelta. Näistä aineksista tekstiilitaiteilija Niina Mantsinen toteuttaa graffittimaalaajien yhteisölle vihkiryijyn. Kangaspuut kolkkaavat Joensuun Taitokorttelissa seuraavat pari kuukautta. Taitelija elää uudistumisen aikaa.


Asukkaiden ja hyvän arjen ehdoilla - Joensuussa on hienoja puurakennuksia – vanhoja ja uusia. Euroopan metsäpääkaupunki ansaitsisi myös puukerrostalon, arkkitehti Anssi Lassila tuumaa. Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön kerrostalon pääsuunnittelija ajattelee tulevien asukkaiden tarpeita ympäristökysymyksiä unohtamatta.


Valotaiteilija Kari Kolalla on ollut vauhdikas vuoden alku. Kola nosti Pohjois-Karjalan kansainväliseen valokeilaan Valonvuoden teoksellaan Pariisissa, missä hän valaisi taiteellaan Unescon päämajan viime tammikuussa. Kotimaan, Kroatian ja Slovenian reissujen lomassa taiteilija on pohdiskellut myös kiinalaisten kanssa jättimäisten jää- ja lumiveistosten valaisua.