violin

Säätiön toiminta

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö, KKES,
on yleishyödyllinen tiedettä, taidetta ja kulttuuritoimintaa tukeva apurahasäätiö.

KKES:n tarkoituksena on karjalaisen henkisen ja aineellisen viljelyn tukeminen sekä karjalaisten perinteiden vaaliminen maassamme.

Säätiön kotipaikka on Joensuu ja toiminta-alue Pohjois- ja Etelä-Karjala. Siirtokarjalaisten perinneharrastustoimintaa säätiö tukee heidän nykyisillä asuinseuduillaan.

Toimintakertomus 2015   (PDF)

Myönnetyt tieteen-, taiteen ja muun kulttuuritoiminnan apurahat vuodelle 2016

Opiskeluapurahojen haku lukuvuodelle 2016 - 2017 on päättynyt. Apurahapäätökset tehdään säätiön hallituksen kokouksessa syyskuun alussa.


 

 

 

Karjalasta kuuluu

Karjalainen viestiTaitelija kutoo ryijyyn yhteisöllisyyden iloa Graffittikulttuuri, katutaide ja suomalainen ryijyperinne 1900-luvun alkupuolelta. Näistä aineksista tekstiilitaiteilija Niina Mantsinen toteuttaa graffittimaalaajien yhteisölle vihkiryijyn. Kangaspuut kolkkaavat Joensuun Taitokorttelissa seuraavat pari kuukautta. Taitelija elää uudistumisen aikaa.


Asukkaiden ja hyvän arjen ehdoilla - Joensuussa on hienoja puurakennuksia – vanhoja ja uusia. Euroopan metsäpääkaupunki ansaitsisi myös puukerrostalon, arkkitehti Anssi Lassila tuumaa. Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön kerrostalon pääsuunnittelija ajattelee tulevien asukkaiden tarpeita ympäristökysymyksiä unohtamatta.