www_pihapeta?ja?

Säätiön toiminta

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö, KKES,
on yleishyödyllinen tiedettä, taidetta ja kulttuuritoimintaa tukeva apurahasäätiö.

KKES:n tarkoituksena on karjalaisen henkisen ja aineellisen viljelyn tukeminen sekä karjalaisten perinteiden vaaliminen maassamme.

Säätiön kotipaikka on Joensuu ja toiminta-alue Pohjois- ja Etelä-Karjala. Siirtokarjalaisten perinneharrastustoimintaa säätiö tukee heidän nykyisillä asuinseuduillaan.

Toimintakertomus 2015   (PDF)

2017 Apurahat

Päätökset tieteeseen, taiteeseen ja muuhun kulttuuritoimintaan vuodelle 2017 myönnettävistä apurahoista tehdään säätiön hallituksen kokouksessa helmikussa 2017.

 

 

 

 
Karjalasta kuuluu

Karjalainen viestiKarjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö on saanut historiansa suurimman, perukirja-arvoltaan noin 2,7 miljoonan euron lahjoituksen kesäkuussa edesmenneen liikemies Väinö Toron testamentin ja rouva Taimi Toron lahjoituksen myötä. Väinö Toron testamenttilahjoitus sisältää pääosin liike-, kiinteistö- ja finanssiomaisuutta. Taimi Toron lahjoitus sisältää hänen osuutensa Toron liikeomaisuudesta.


KKES:n Anja ja Arto Ruudun nimikkorahastosta myönnettiin keväällä ensimmäinen työskentelyapuraha, jonka sai keramiikka- ja lasimuotoilija Anna Mari Toikkanen. Ruudun nimikkorahaston perustamisen taustalta kumpuaa taiteen kokonaisvaltainen vaikutus ihmisen elämään ilon ja murheen keskellä.


Taitelija kutoo ryijyyn yhteisöllisyyden iloa Graffittikulttuuri, katutaide ja suomalainen ryijyperinne 1900-luvun alkupuolelta. Näistä aineksista tekstiilitaiteilija Niina Mantsinen toteuttaa graffittimaalaajien yhteisölle vihkiryijyn. Kangaspuut kolkkaavat Joensuun Taitokorttelissa seuraavat pari kuukautta. Taitelija elää uudistumisen aikaa.