Joensuun Pihapetäjä puukerrostalo-hanke

Rakennusmateriaalina puu

6 kerrosta

Rakennustapa CLT-tilaelementti

Muuttovalmis keväällä 2017

Joensuun Pihapetäjä kohoaa puusta pidemmälle

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö KKES rakennuttaa Joensuun Penttilään 6-kerroksisen vuokratalon. Talosta tulee Joensuun ensimmäinen yli 2-kerroksinen puukerrostalo. Rakennusprojektiin liittyy Energiatehokas puukerrostalo EAKR -kehityshanke. Tavoitteena on tuottaa monipuolista puurakentamisen tutkimus- ja koulutustietoa.

Säätiön yhteistyökumppaneita hankkeessa ovat Karelia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto.

Koteja ihmisille

Joensuun Pihapetäjän suunnittelussa on lähdetty liikkeelle tulevien asukkaiden ja arjen tarpeista. Valo, miellyttävä akustiikka, avaruus, terve sisäilma ja turvallisuus kuuluvat hyvään asumiseen. Kerrostalon pääsuunnittelija on Arkkitehtuurin Finlandia -palkittu arkkitehti Anssi Lassila.

Tutustu tarkemmin Anssi Lassilaan ja hänen tiimiinsä ”Office for Peripheral Architecture” -sivustolla, www.oopeaa.com

Lue lisää Joensuun pihapetäjästä

Teollista puurakentamista

Puurakentamisen kilpailukyky perustuu rakentamien teolliseen esivalmistukseen – teollisesti valmistettuihin järjestelmiin, tuotteisiin ja tuoteosiin. Teollisella tuotannolla voidaan parantaa mittatarkkuutta ja muunneltavuutta sekä hallita rakentamisen laatua. Kun esimerkiksi talotekniikka on asennettu tehtaalla elementteihin valmiiksi, asennusvirheet rakennustyömaalla vähenevät. Teollisen rakentaminen lyhentää merkittävästi rakentamisaikaa ja työmaakustannuksia perinteiseen rakentamiseen verrattuna.

Lue lisää puurakentamisesta

Blogi ja ajankohtaista

Yhteistyöverkosto

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö vastaa puukerrostalon rakentamisesta. Euroopan metsäpääkaupungissa ja suomalaisen metsäbiotalouden ytimessä säätiölle luontevaksi rooliksi tuli yhdistää kerrostalon rakentaminen ja puurakentaminen. Verkostomaisella ja avoimella hankkeella halutaan tuottaa tietoa ja synnyttää uutta osaamista rakennusalan ja yritystoiminnan tarpeisiin. Kehityshankkeessa halutaan tuottaa monipuolista puurakentamisen tutkimus- ja koulutustietoa. Säätiön yhteistyökumppaneita hankkeessa ovat Karelia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto.

Valmistumisaikataulu

Lue lisää

Kuvagalleria

Siirry kuvagalleriaan