Jokelan tarinalle päätös

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö on myynyt Joensuun Torikatu 26:ssa sijaitsevan Jokelan tontin kiinteistöineen Rakennustoimisto K. Tervo Oy:lle. Kiinteistöyhtiö Joensuun Jokelankulma purkaa omistamansa rakennuksen ja rakentaa tontille kaavan mahdollistaman liike- ja asuintalon. 

Jokelan lisäksi kauppaan kuuluu viereinen Inarinkulma, jossa on tällä hetkellä toimistohuoneistoja. Vuonna 1936 rakennettu talo on julkisivultaan suojeltu, joten se säilyy joka tapauksessa sijoillaan.

Kaupan myötä KKES luopuu kaikista omistuksistaan sekä Torikatu 26/Niskakatu 4- tonttiin että KOY Joensuun Jokelankulmaan ja KOy Joensuun Inarinkulmaan liittyen.  

Asiat etenivät nopeasti ja olen iloinen, että uusi omistaja on perinteinen joensuulainen rakennusyritys. Kiinnostusta kohteeseen on ollut, mutta vasta nyt päästiin tuloksiin saakka, toteaa Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön toiminnanjohtaja Satu Kokkonen.

Säätiö ei ole grynderi, vaan toimii kiinteistöjen osalta vuokramarkkinassa. Uuden rakennuksen rakentaminen tulisi maksamaan toistakymmentä miljoonaa euroa, joka olisi säätiölle liikaa. Lisäksi säätiö ehti investoida Penttilän puukerrostaloon, kun päätös Jokelasta viivästyi. 

Purkutyöt alkavat mahdollisesti heti kesäkuussa. Uudisrakennuksen aikataulu on vielä auki.

Rakentamisen ajankohdan määrittää kysyntä, toteaa Rakennustoimisto K. Tervo Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hämäläinen.