Joensuun pihapetäjän työmaa on käynnistynyt

Joensuun Pihapetäjän työmaa käynnistyi 1.8.2016 tontin raivaustöillä. Alustavan rakennusaikataulun mukaan kohteen ensimmäisen kerroksen betonityöt valmistuvat marraskuussa, jonka jälkeen työmaa jatkuu tilaelementtien asennuksella. Joensuun pihapetäjän pääurakoitisijana toimii Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy.

Joensuun Pihapetäjän pääurakka eroaa perinteisestä rakennuttamisprosessista myös pääurakoitsijan roolin osalta. Rakennuttajan hankintoja ovat muun muassa tila- ja suurelementit ja asuntojen varusteet, kuten märkätilaelementit, kiintokalusteet ja ikkunat. Kohteen pääurakoitsija vastaa raivaustöistä tontilla, pohjatöistä, kerrostalon betonikerroksen tekemisestä, puuelementtien asennuksesta sekä tontin viimeistelytöistä. Tilaajahankintojen osuus rakennushankkeen kokonaiskustannuksista eroaakin tavanomaisesta rakentamistavasta.

Stora Enso Oyj:n myydessä Hartolan tehtaan liiketoiminnan kohteen tila- ja suurelementtien valmistuksesta ja toimituksesta puukerrostalokohteeseen vastaa Pyhännän Rakennustuote Oy. Yrityskaupalla ei ole merkittävää vaikutusta Joensuun Pihapetäjän toteutukseen ja aikatauluun.

Joensuun Pihapetäjän työmaa tullaan dokumentoimaan automatisoidulla kamerajärjestelmän avulla. Kuvamateriaalia työmaasta tullaan julkaisemaan tällä sivustolla työmaan edetessä. Lisäksi puukerrostalon valmistuttua rakentamisesta tullaan koostamaan video. Kamerajärjestelmän toimituksesta Joensuun pihapetäjän työmaalle on vastannut Grano Oy.