Puukerrostalon pääsuunnittelijaksi arkkitehti Anssi Lassila


 

ARKKITEHTUURIN FINLANDIA-PALKITTU ANSSI LASSILA KARJALAISEN KULTTUURIN EDISTÄMISSÄÄTIÖN KERROSTALON PÄÄSUUNNITTELIJAKSI

Arkkitehti Anssi Lassila Arkkitehtitoimisto OOPEAAsta on valittu Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön kerrostalon pääsuunnittelijaksi. Lassila on tänä vuonna palkittu kolmeen kertaan puukerrostalorakentamisesta. Syyskuussa hän sai Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon Jyväskylään rakennetusta 8-kerroksisesta Puukuokasta. Hieman myöhemmin Puuinfo palkitsi hänet Puupalkinnolla. Asukasliitto ry puolestaan palkitsi Lassilan Vuoden Asukastoimijana. Joensuun Penttilän rakennettavan 6-kerroksisen vuokratalon lopullinen rakennevalinta tehdään ensi vuoden alkupuolella. Lassilan materiaalisuosikki on puu, jossa hän näkee valtavasti potentiaalia myös kansainvälisillä rakentamisen markkinoilla.

KKES tiedotti marraskuun lopulla 6-kerroksisen vuokratalon rakentamisesta sekä rakentamiseen liittyvästä Energiatehokas puukerrostalo EAKR -hankkeesta.

-          Puurakentamista kannattaa edistää, onhan se jo raaka-aineresurssien puolestakin järkevää. Suomalaisessa puurakentamisessa näen ihan globaalin markkinapotentiaalin, jonka lunastamiseen meillä on täydet mahdollisuudet, arkkitehti Anssi Lassila toteaa.

Puurakentamisen asiantuntijana Lassila pitää erityisen tärkeänä osaamisen kasvattamista. Sikälikin KKES:n rakennusprojekti on hänelle erityisen kiinnostava työ.

-          Meillä osataan jo paljon, nyt pitää vielä osata oppia lisää. Puurakentamisessa on paljon asioita, joita tehdään uutena, tehdään siis samalla myös kehitystyötä. Se jos mikä on tervettä, että rakentamiseen tulee uusia innovaatioita. Ihan hirveästi tällä sektorilla ei viimeiseen 50 vuoteen ole tapahtunut.

Joensuun Penttilään rakennettavan 6-kerroksisen vuokratalon kustannusarvio on 5-6 miljoonaa euroa. Rakentamisen kustannuksista vastaa KKES.

Oppimis- ja tutkimusympäristö

Rakentamiseen liittyy erillinen säätiön hallinnoima Energiatehokasta puukerrostalo EAKR -hanke, jossa säätiön yhteistyökumppaneina ovat Karelia-ammattikorkeakoulu, Itä-Suomen yliopisto sekä Luonnonvarakeskus. Erillisessä hankkeessa halutaan tuottaa monipuolista puurakentamisen tutkimus- ja koulutustietoa.

Energiatehokas Puukerrostalo EAKR -hankkeen projektipäälliköksi ja rakennuttajainsinööriksi on valittu joensuulainen rakennusinsinööri Petteri Elonen. Hankkeen kestoajan hän on virkavapaalla Joensuun Juva Oy:stä. Elosella on puurakentamisesta pitkä kokemus, myös hänen insinöörityönsä liittyy puurakentamiseen.

Puurakentamishankkeen koordinoijaksi on valittu joensuulainen rakennusarkkitehti Hannu Piipponen.

Mikäli puurakentamisen kustannukset osoittautuvat kilpailukykyisiksi, rakennuskohde toimii merkittävänä puurakentamisen tutkimus- ja kehitysympäristönä myös valtakunnan tasolla. Hankkeessa on tarkoitus soveltaa uusia puurakentamisen innovaatioita ja kestävän kehityksen periaatteita.

Kerrostalon lopullinen rakenne materiaalin valinta tehdään ensi vuoden alkupuolella. Rakennustöiden on määrä käynnistyä keväällä. Rakennuksen valmistumisaikataulu riippuu valittavasta materiaalista. Mikäli puu valitaan, talon arvioidaan valmistuvan vuoden 2016 lopulla.

EU-Lippu+vipuvoimaa

 

 

Takaisin