KKES:n hallitukseen valittiin uusi puheenjohtaja ja uusia jäseniä


Professori Marjatta Palander on Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön hallituksen uusi puheenjohtaja. Vuoden 2021 alussa puheenjohtajan nuijan haltuunsa ottava Palander korvaa tehtävässä kolme perättäistä kolmivuotiskautta toimineen teollisuusneuvos Matti Virtaalan, joka jatkaa säätiössä hallintoneuvoston jäsenenä.

 Itä-Suomen yliopiston suomen kielen professori Marjatta Palander tuntee säätiön entuudestaan erinomaisesti, sillä hän on ollut säätiön toiminnassa mukana vuodesta 2004 alkaen ja hallituksen varapuheenjohtajana vuodesta 2013 lähtien. 

                      - Säätiötä on hoidettu erittäin vastuullisesti ja menestyksekkäästi, joten siinä mielessä on helppo ottaa uusi tehtävä vastaan. Tulossa on kuitenkin isoja päätöksiä, ja niissä tarvitaan sekä hallituksen että hallintoneuvoston asiantuntemusta. Yritetään yhdessä, kommentoi Palander. 

Palanderin puheenjohtajuuden myötä KKES:n johto on vahvasti naisvoittoinen, kun hallintoneuvoston puheenjohtajana jatkaa FM Liisa Ryyppö. Säätiön toiminnanjohtaja on FM Satu Kokkonen. 

Hallitukseen kolme uutta nimeä 

Myös säätiön hallitus saa verestä voimaa, kun siihen valittiin kolme uutta jäsentä: toimitusjohtaja Ari Mononen, varatuomari/asianajaja Tuomo Vatanen ja professori Matti Tolvanen. Kaikki kolme ovat Joensuusta. 

Hallituksesta eroavat Virtaalan lisäksi varatuomari Antti Heliövaara ja professori Raija Komppula. Hallintoneuvoston jättää professori Tapio Hämynen. 

Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiön hallituksessa on puheenjohtajan lisäksi kuusi jäsentä ja hallintoneuvostossa 13–17 jäsentä. Säätiön luottamushallinnon jäsenten toimikausi on kolme vuotta kerrallaan. 

Hallituksen jäsenet 2021 alkaen:

Professori Marjatta Palander, Joensuu (pj.).

KTM Eero Broman, Helsinki

Toimitusjohtaja Ari Mononen, Joensuu

Kehittämispäällikkö Anu Talka, Lappeenranta

Professori  Matti Tolvanen, Joensuu

Varatuomari Tuomo Vatanen, Joensuu

Varatuomari, FT h.c. Risto Voipio, Helsinki 

Hallintoneuvoston puheenjohtajana jatkaa FM Liisa Ryyppö ja varapuheenjohtajana professori Risto Turunen.

Takaisin