Ajankohtaista

Tekoja Karjalasta: Hakoniemen residenssi (video)

Hakoniemen residenssi Rääkkylän Oravisalossa tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden asua ja työskennellä keskellä kaunista pohjoisen Saimaan saaristoa. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2019.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: Kuvattu Karjala -tutkimushanke (video)

Itä-Suomen yliopiston Kuvattu Karjala -tutkimushanke tarkastelee nyky-Karjalaa ja historiallista Karjalaa kuvaavia valokuva-aineistoja, etsii uudenlaista Karjala-kuvaa ja kehittää suurten valokuva-aineistojen digitaalisia analyysimenetelmiä. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2019.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: Perheidenpaikka ry 60 vuotta (video)

Perheidenpaikka ry juhlistaa 60-vuotisjuhlavuottaan lapsiperheille suunnatuilla kulttuuritapahtumilla. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2019.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: SciFest (video)

Joensuun Tiedeseuran järjestämä SciFest tekee tiedettä tutuksi lapsille ja nuorille yhdessä paikallisten tieteentekijöiden kanssa. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2019.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: Sukkulan sulttaani (video)

Kolmen polvijärveläisen kylän yhteinen kyläyhdistys tuottaa nyt ihkaensimmäisen näytelmänsä. Näytelmä kertoo tarinaa Polvijärven kylistä ja ihmisistä. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2019.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: Monola-juhlaviikko (video)

Monola-juhlaviikolla veneillään Sibeliuksen jalanjäljillä Monolan aitalle, jonka Monola-seura kunnosti paikkakunnalla vuosikymmeniä käydyn keskustelun ja monien aloitteiden jälkeen. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2019.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: Maarianvaaran kyläteos (video)

Maarianvaaran kyläteos on tangokuninkaanakin tunnetun Erkki Räsäsen henkilökohtainen kertomus rakkaasta kotiseudustaan. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2019.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: URBAANI 2019–2021 -hanke (video)

URBAANI 2019–2021 -hanke tutkii pääkaupunkiseudun karjalaisuutta, nuoria kaupunkikarjalaisia ja itäsuomalaisten kaupunkien sähköistä omakuvaa. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2019.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: KKES:n taidekokoelma (video)

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön yli 500 teoksen taidekokoelma on kattava katsaus pohjois- ja eteläkarjalaiseen kuvataiteeseen. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2018.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: Rokumentti (video)

Rockelokuvafestivaali Rokumentti on järjestetty marraskuun synkkyyden keskellä jo neljätoista kertaa. Tapahtuma tuo yli viisi tuhatta kävijää nauttimaan viideksi päiväksi musiikin, popkulttuurin ja yhteiskunnallisten teemojen ympärille rakentuneista elokuvista. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2018.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: Matti Kosonen (video)

Matti Kosonen tekee tutkimusta, joka valottaa Suomessa viime sotien aikaan tehtyä vakoiluntorjuntaa. Vaikeasti saatavan aineiston keruu kesti vuosikymmeniä, ja viimein on kirjoitustyön aika. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2018.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: Nils Ludvig Arppe -dokumentti (video)

Kitee-seuran vetämässä projektissa syntyy dokumentti, joka kertoo, miten teollisuusmies Nils Ludvig Arppen kädenjälki näkyy Pohjois-Karjalassa. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2018.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: Joensuun Musiikkijuhlat (video)

Joensuun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Janne Mertanen näkee taiteella ja musiikilla olevan erityinen merkitys hyvinvoinnille. Hyvinvointia sivutaan myös Musiikkijuhliin ensimmäistä kertaa kuuluvassa keskustelupaneelissa. Tekoja Karjalasta -sarjassa esittelemme tekijöitä ja hankkeita, jotka ovat saaneet Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiön apurahan vuonna 2018.

Lue lisää

Tekoja Karjalasta: Murtovaaran talomuseo (video)

Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö omistaa ja ylläpitää muutamia rakennettua kulttuuriperintöä edustavia kohteita joko itse tai yhteistyössä muiden kulttuurialan toimijoiden kanssa. Esimerkkejä näistä ovat Parppeinvaaran Runokylä Ilomantsissa ja Valtimolla sijaitseva Murtovaaran talomuseo, johon perehdymme Tekoja Karjalasta -sarjan tässä osassa.

Lue lisää

Hallintoneuvoston henkilövalintoja

Säätiön hallintoneuvoston syyskokouksessa 18.11. valittiin hallintoneuvoston uusiksi jäseniksi 1.1.2018 alkavaksi kolmivuotiskaudeksi filosofian tohtori Tarja Raninen Siiskonen Joensuusta ja maakuntaneuvos Markku Lappalainen Ilomantsista.

Lue lisää

Pohjois-Karjala Säätiö sulautui Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiöön

Pohjois-Karjala Säätiö sulautui marraskuun alussa Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiöön. Pohjois-Karjala Säätiö oli perustettu kevättalvella 1985. Säätiön perustamisella haluttiin kunnioittaa 28.5.1925 syntyneen ja siten samana keväänä 60 vuotta täyttäneen maaherra Esa Timosen työtä Pohjois-Karjalan kehittämisen hyväksi. Sulautuvan säätiön työtä jatkaa Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö ja sinne perustettu Eeva ja Esa Timosen rahasto.

Lue lisää